Sanatate

Sfaturi de consumarea a ceaiului


Nu consumati ceai pe stomacul gol 
Consumarea ceaiului pe stomacul gol, mai ales daca ceaiul este foarte fierbinte sau foarte rece poate schimba temperatura in stomacul si splina dvs, fiind posibile astfel efecte adverse nedorite.
Nu consumati ceaiuri prea puternice
Ceaiurile foarte puternice, cu un continut mare de cafeina si tanin va poate afecta negativ provocandu-va insomnii si migrene.
Nu fierbeti ceaiul prea mult timp
Atunci cand fierbeti prea mult ceaiul polifenolii si uleiurile continute de ceai intra in procesul de oxidare, facand astfel ceaiul mai putin transparent, reducand din aroma si efectele terapeutice. De asemenea prin fierberea indelungata se pot pierde multe vitamine continute de ceai.
Nu consumati ceaiuri inainte mesei
consumul de ceai inainte de masa va poate reduce apetitul si ingreuna digestia. Este recomandat sa nu consumati ceaiuri cu cel putin 30 minute inainte de masa.
Nu consumati ceai pentru a va ajuta sa inghititi medicamente
Cele mai multe ceaiuri au continut ridicat de tanin care efecteaza in mod negativ digerarea medicamentului.
Nu consumati decat ceai proaspat facut
Ceaiul facut cu o zi in urma isi pierde valoarea nutritivasi beneficile pe care le aduce sanatatii. Mai mult, ceaiul lasat mai mult timp este mediul propice de dezvoltare a unor bacterii. Ceaiul “invechit” se poate folosi pentru tratamente externe.
Tratarea gripei cu ceaiuri


- consumati ceai de echinacea de trei ori pe zi. Acest ceai este antibacterian si ajuta desfundarea nasului
- pentru scaderea febrei prin transpiratie consumati ceaiuri din flori de soc saucoada soricelului
- pentru calmarea tusei se recomanda ceai de patlagina iar pentru expectorare ceai de sulfina
ceaiul de tei poate fi folosicit ca sedativ.


Rogaine – tratamentul numarul 1 in lume


ROGAINE este un produs Pfizer care contine 2% minoxidil pentru femei si 5% minoxidil in tratamentul pentru barbati. Rogaine este tratamentul numarul numarul 1 in tratarea cheliei ereditare dar si impotriva caderii masive a parului.
Dupa primele saptamani de la inceperea tratamentului incepe stoparea caderii parului dupa care parul incepe sa acopere zona cu probleme, la barbati zona vertexului in principal.
Rogaine este singurul aprobat de FDA USA care din punct de vedere clinic este dovedit ca ajutand la cresterea parului. Acesta este motivul pentru care ROGAINE este numarul unu, recomandat de catre medicii dermatologi din USA. Cu cat vei incepe mai repede, cu atat mai bine pentru parul tau. Foloseste ROGAINE de 2 ori pe zi si vei vedea rezultatele dorite dupa doar 4 luni de tratament.
Minoxidilul este primul medicament aprobat de comunitatea medicala ca tratament impotriva caderii parului.
Minoxidilul a fost prescris initial si folosit sub forma de tablete cu administrare orala in tratamentul presiunii sangvine. In aceasta perioada, ca efect secundar s-a observat cresterea parului.
Pentru a nu pierde aceasta ocazie, UpJohn a explorat posibilitatea folosirii acestui medicament ca tratament impotriva caderii parului si la mijlocul anilor 1980 a venit cu o solutie numita Rogaine, adica o solutie cu 2% minoxidil.
De atunci, UpJohn a creat si o solutie de 5% minoxidil (un ROGAINE mult mai puternic) si ROGAINE pentru femei. Minoxidilul a trecut de la faza de medicament eliberat doar cu prescriptie medicala, la posibilitatea de a fi cumparat fara aceasta.
In Romania tratamentul ROGAINE poate fi achizitionat din magazinul online de pe http://www.etratament.ro .
sursa:tratamente-naturiste.org