Pagini

marți, 8 februarie 2011

Pasta de dovlecei

Imi plac mult dovleceii  si pana acum i-am pregatit in fel si chip…..Sub forma de pasta inca nu incercasem!  Am gasit la Jamie Oliver reteta de ” pasta de dovlecei”   asa ca am pus-o imediat in aplicare!

                   
INGREDIENTE:
  • 2 dovlecei mai mici
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei iute rosu,uscat
  • sare, piper
  • zeama de lamaie
  • 2-3 frunze de menta
  • ulei de masline
Sfatul lui Jamie:
“Incercati sa cumparati dovlecei mici si tari, pentru ca au o aroma mai intensa, nu au multe seminte si la mijloc nu sunt moi si pufosi.”
PREPARARE:
Intr-o tigaie incinsa puneti 2 linguri
ulei si caliti usturoiul tocat marunt
si ardeiul iute tocat foarte fin, 
timp de 1 minut.
Adaugati dovleceii curatati de coaja
si tocati in cuburi mici. Amestecati bine.
Dati focul mai mic si acoperiti tigaia
cu un capac. Amestecati la fiecare 
5 minute timp de 20-25 minute,
asigurandu-va ca dovleceii nu se
prind de tigaie.
Gatind cu capacul pus aveti certitudinea
ca in tigaie ramane suficient lichid.
Atunci cand dovleceii s-au inmuiat bine,opriti focul. Pasati cu o furculita bucatile care mai sunt intregi si apoi asezonati cu sare ,piper si inca o lingura sau doua cu ulei. La final adaugati 1-2 linguri cu zeama  de lamaie si frunzele de menta tocate marunt.
Daca vreti o pasta mai fina o puteti pasa cu blenderul.
Sfatul lui Jamie:
“Aceasta pasta este fantastica intinsa pe felii de  paine prajita
sau amestecata cu paste.”
Jamie, multumim de reteta ! Chiar este fantastica!  
                                
                                     
sursa:truedelights

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu