duminică, 6 februarie 2011

Mancarica de peste si scoici

Iti trebuie:
  • 500 g cod
  • 1 capatana de usturoi
  • 500 g biban   
  • 2 rosii
  • 300 g scoici in cochilie   
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 50 ml ulei de masline   
  • 2 legaturi patrunjel
  • 2 cartofi   
  • 2 foi de dafin
  • 2 fire de praz   
  • 3-4 fire de cimbru verde
  • 1 fenicul   
  • 1 portocala
  • 1 ceapa mare
  • 1,5 litri apa
  • 800 ml supa de peste
  • 1 lingura seminte de fenicul
  • 1 lingurita rasa safran
  • sare
  • piper.
Pregatesti asa:
  1. Filetati pestii, iar fileurile obtinute taiati-le in bucatele, incingeti intr-o oala de 8 litri uleiul si prajiti in aceasta prazul, fenelul, ceapa si usturoiul, toate curatate, spalate si taiate in bucati.
  2. Adaugati apoi rosiile taiate in bucati si pasta de tomate.
  3. Amestecati bine, apoi puneti in oala oasele de peste ramase de la filetare, taiate in bucati.
  4. Adaugati supa de peste si apa si lasati sa fiarba la foc mic.
  5. Luati spuma din cand in cand.
  6. Dupa 10 minute adaugati 1 leg. patrunjel intreg, cimbrul, foile de dafin, semintele de fenicul, coaja de portocala, curatata de partea alba si sofranul.
  7. Lasati sa fiarba la foc mic 60 de minute, apoi strecurati supa intr-o alta oala.
  8. Puneti in supa strecurata cartofii curatati, spalati si taiati in cuburi si potriviti de sare si piper.
  9. Fierbeti supa inca 15 minute, apoi adaugati bucatile de file de peste si scoicile.
  10. Cand scoicile incep sa se deschida, adaugati patrunjelul ramas, tocat marunt si mai lasati sa dea in 2-3 clocote.
  11. Serviti fierbinte.
  12. Pofta buna!
Mancarica de peste si scoici
sursa:bucatarul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu