Iti trebuie:
- 500 g cod
- 1 capatana de usturoi
- 500 g biban
- 2 rosii
- 300 g scoici in cochilie
- 1 lingura pasta de tomate
- 50 ml ulei de masline
- 2 legaturi patrunjel
- 2 cartofi
- 2 foi de dafin
- 2 fire de praz
- 3-4 fire de cimbru verde
- 1 fenicul
- 1 portocala
- 1 ceapa mare
- 1,5 litri apa
- 800 ml supa de peste
- 1 lingura seminte de fenicul
- 1 lingurita rasa safran
- sare
- piper.
- Filetati pestii, iar fileurile obtinute taiati-le in bucatele, incingeti intr-o oala de 8 litri uleiul si prajiti in aceasta prazul, fenelul, ceapa si usturoiul, toate curatate, spalate si taiate in bucati.
- Adaugati apoi rosiile taiate in bucati si pasta de tomate.
- Amestecati bine, apoi puneti in oala oasele de peste ramase de la filetare, taiate in bucati.
- Adaugati supa de peste si apa si lasati sa fiarba la foc mic.
- Luati spuma din cand in cand.
- Dupa 10 minute adaugati 1 leg. patrunjel intreg, cimbrul, foile de dafin, semintele de fenicul, coaja de portocala, curatata de partea alba si sofranul.
- Lasati sa fiarba la foc mic 60 de minute, apoi strecurati supa intr-o alta oala.
- Puneti in supa strecurata cartofii curatati, spalati si taiati in cuburi si potriviti de sare si piper.
- Fierbeti supa inca 15 minute, apoi adaugati bucatile de file de peste si scoicile.
- Cand scoicile incep sa se deschida, adaugati patrunjelul ramas, tocat marunt si mai lasati sa dea in 2-3 clocote.
- Serviti fierbinte.
- Pofta buna!
sursa:bucatarul.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu