miercuri, 9 februarie 2011

Budinca Evei (budincă traditională britanică)


Porţii 4 persoane:

  • 2-3 mere mari
  • 1 lingură apă
  • un cub unt
  • 175 grame zahăr nerafinat
  • 2 linguri calvados ( cidru)
  • 50 g sultanide (stafide fără sâmburi) înmuiate în calvados
  • 225 g unt
  • 2 ouă bătute
  • 150 g faină
  • coajă de la 1 lamaie
  • lapte
  • 60 g fulgi de migdale
  • crème fraiche (smântână grasă)

Se încinge cuptorul la 190°C.
Se curătă merele, se taie şi se caramelizează într-o tigaie cu un pic de apă, un cub de unt, 1/3 din zahăr şi 2 linguri de Calvados. Apoi se adaugă sultanidele şi se mai fierb pentru aproximativ 10 minute.
În timp ce se fac merele, amestecaţi untul cu zahărul care a ramas. Adăugaţi ouale, făina şi coaja de lămâie. Amestecaţi ingredientele până obţineţi un aluat nu foarte rigid – dacă doriţi puteţi adăuga un pic de lapte.
Aşezaţi merele într-o tavă pentru cuptor. Întindeţi aluatul peste mere şi presăraţi fulgii de migdale. Coaceţi pentru o jumătate de oră, până aluatul devine auriu.
Budinca se serveşte caldă cu un pic de smântână.
sursa:paprika

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu