Porţii 4 persoane:
- 2-3 mere mari
- 1 lingură apă
- un cub unt
- 175 grame zahăr nerafinat
- 2 linguri calvados ( cidru)
- 50 g sultanide (stafide fără sâmburi) înmuiate în calvados
- 225 g unt
- 2 ouă bătute
- 150 g faină
- coajă de la 1 lamaie
- lapte
- 60 g fulgi de migdale
- crème fraiche (smântână grasă)
Se încinge cuptorul la 190°C.
Se curătă merele, se taie şi se caramelizează într-o tigaie cu un pic de apă, un cub de unt, 1/3 din zahăr şi 2 linguri de Calvados. Apoi se adaugă sultanidele şi se mai fierb pentru aproximativ 10 minute.
În timp ce se fac merele, amestecaţi untul cu zahărul care a ramas. Adăugaţi ouale, făina şi coaja de lămâie. Amestecaţi ingredientele până obţineţi un aluat nu foarte rigid – dacă doriţi puteţi adăuga un pic de lapte.
Aşezaţi merele într-o tavă pentru cuptor. Întindeţi aluatul peste mere şi presăraţi fulgii de migdale. Coaceţi pentru o jumătate de oră, până aluatul devine auriu.
Budinca se serveşte caldă cu un pic de smântână.sursa:paprika
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu