Pagini

luni, 7 februarie 2011

Tort cu fructe si frisca



Un tort racoritor,plin cu fructe exotice si decorat cu frisca din abundenta.
INGREDIENTE:
Blat:
6 oua, 12 linguri zahar, 6 linguri ulei, 7 linguri faina,
esenta de vanilie, 1 lingurita praf de copt
Umplutura:
2 mandarine, 2 portocale, 2 kiwi,
1 conserva ananas, 5 g gelatina, 300 g frisca
Decor:
300-400 g frisca, fructe
PREPARARE:
Se coace un blat rotund din ingredientele date ,
se lasa sa se raceasca si se taie in trei.
Se curata fructele, se taie in cuburi mici si se lasa intr-o strecuratoare sa se scurga foarte bine de zeama. Se pune gelatina la inmuiat in 3 linguri cu apa , se dizolva pe baie de aburi si se toarna peste fructele deja scurse de zeama.  Se lasa la frigider pentru 25-30 minute. Intre timp se bate frisca. Dupa ce amestecul de fructe s-a racit bine ,se combina cu frisca . Blatul se insiropeaza cu sucul din conserva de ananas si se umple cu crema din fructe si frisca. Deasupra se decoreaza cu frisca si fructe dupa preferinta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu