Iti trebuie:
- 700 g peste
- 4 cepe mari
- 2 morcovi mari
- 10 boabe de piper negru
- 2-3 foi de dafin
- 1 ou
- 1 lingura pesmet condimentat
- sare
- 3 linguri cu susan.
- Pui la fiert pestele, ceapa si morcovii intregi in apa rece cu sare, cat sa le acopere.
- Adaugi foile de dafin, piperul si lasi sa fiarba bine.
- Cand a fiert foarte bine, strecori supa.
- O dai deoparte si indepartezi oasele si cartilajele.
- Pasezi pestele si legumele, adaugi oul, pesmetul (tarhon tocat, optional) si amesteci bine.
- Formezi chiftele pe care le tavalesti bine in susan.
- Le pui apoi in tava, pe hartie de copt si le lasi sa se coaca circa 20 de minute, pana se aureste susanul.
- Poti praji chiftelele in baie de ulei, dar fara ulei sunt mai sanatoase.
- Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu