duminică, 6 februarie 2011

Chiftele de peste cu susan

Iti trebuie:
  • 700 g peste
  • 4 cepe mari
  • 2 morcovi mari
  • 10 boabe de piper negru
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 ou
  • 1 lingura pesmet condimentat
  • sare
  • 3 linguri cu susan.
Pregatesti asa:
  1. Pui la fiert pestele, ceapa si morcovii intregi in apa rece cu sare, cat sa le acopere.
  2. Adaugi foile de dafin, piperul si lasi sa fiarba bine.
  3. Cand a fiert foarte bine, strecori supa.
  4. O dai deoparte si indepartezi oasele si cartilajele.
  5. Pasezi pestele si legumele, adaugi oul, pesmetul (tarhon tocat, optional) si amesteci bine.
  6. Formezi chiftele pe care le tavalesti bine in susan.
  7. Le pui apoi in tava, pe hartie de copt si le lasi sa se coaca circa 20 de minute, pana se aureste susanul.
  8. Poti praji chiftelele in baie de ulei, dar fara ulei sunt mai sanatoase.
  9. Pofta buna!
Chiftele de peste cu susan
sursa:bucatarul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu