Tiramisu este un desert traditional italian - nu necesita mult timp pentru preparare dar impresioneaza prin aspectul deosebit. Cei care nu savureaza cu placere deserturile foarte dulci vor fi in mod sigur incantati de Tiramisu. INGREDIENTE 400 g piscoturi Savoiardi 250 g crema Mascarpone 4 oua 4 linguri zahar 3 cescute de cafea tare (espresso) fara zahar cacao pentru ornat MOD DE PREPARARE Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare; Se adauga apoi crema Mascarpone si se omogenizeaza amestecul; Intr-un bol separat se bat albusurile de ou pana se umfla; Se toarna albusurile peste amestecul cu mascarpone si se intorc usor cu lingura pana la incorporare; Nu folositi mixerul pentru ca albusurile se vor lasa; Piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafea (in care se poate turna si putin coniac sau rom pentru un gust mai bun) dupa care se aseaza intr-o tava unul langa altul, fara spatii goale intre ele; Dupa ce am pus primul strat de piscoturi turnam peste ele o jumatate din crema; Apoi, punem alt strat de piscoturi, imbibate de asemenea in cafea si deasupra ce a mai ramas din crema; Se pudreaza din belsug cu cacao, astfel incat sa se formeze un strat uniform, si se lasa la frigider peste noapte. |
luni, 7 februarie 2011
PRAJITURA TIRAMISU
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu