Pagini

luni, 7 februarie 2011

PRAJITURA TIRAMISU


Tiramisu este un desert traditional italian - nu necesita mult timp pentru preparare dar impresioneaza prin aspectul deosebit. Cei care nu savureaza cu placere deserturile foarte dulci vor fi in mod sigur incantati de Tiramisu.

INGREDIENTE
 400 g piscoturi Savoiardi 
 250 g crema Mascarpone 
 4 oua 
 4 linguri zahar 
 3 cescute de cafea tare (espresso) fara zahar 
 cacao pentru ornat

MOD DE PREPARARE
  Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare; 

  Se adauga apoi crema Mascarpone si se omogenizeaza amestecul; 

  Intr-un bol separat se bat albusurile de ou pana se umfla; 

  Se toarna albusurile peste amestecul cu mascarpone si se intorc usor cu lingura pana la incorporare; 

  Nu folositi mixerul pentru ca albusurile se vor lasa; 

  Piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafea (in care se poate turna si putin coniac sau rom pentru un gust mai bun) dupa care se aseaza intr-o tava unul langa altul, fara spatii goale intre ele; 

  Dupa ce am pus primul strat de piscoturi turnam peste ele o jumatate din crema; 

  Apoi, punem alt strat de piscoturi, imbibate de asemenea in cafea si deasupra ce a mai ramas din crema; 

  Se pudreaza din belsug cu cacao, astfel incat sa se formeze un strat uniform, si se lasa la frigider peste noapte.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu