duminică, 27 februarie 2011

Bame


Ingrediente:

-600 gr bame curatate, 
-2 cepe mari taiate felii, 
-1 usturoi, 
-3 rosii mari coapte ,date prin razatoare, 
-2 rosii mari taiate felii , 
-1 mana de patrunjel tocat, 
-1 ceasca cu otet, 
-1 ceasca ulei si inca una cu apa. 
-2 lingurite sare, 1/2 lingurita piper

Preparare:

Intr-un bol amestecam bamele curatate cu otetul si le lasam pana sotam celelalte ingrediente. 
Intr-o cratita sotam in ulei ceapa feliata si usturoiul(4-5 min) , adaugam rosiile date prin razatoare sarea, piperul si o jumate de lingurita cu zahar.Lasam sa fiarba ,la foc mic , cam 5 minute. 
Apoi adaugam bamele(cu tot cu otet), presuram patrunjelul(nu mai amestecam cu lingura dupa ce am pus patrunjelul) si asezam si feliile de rosie, le presuram cu sare ,piper si putin zahar . Punem si ceasca cu apa. 
Fierbem ,cu capac, cam 30 de minute sau pana bamele au baut toata apa si a ramas doar uleiul. din cand in cand mai miscam de cratita(o invartim putin) sa nu se prinda de fund.

Mentiuni:

Se servesc caldute .
Timp Preparare: nementionat 
Complexitate: redusa

Imagini Preparare:

  • Bame - Foto 1
  • Bame - Foto 2
  • Bame - Foto 3
  • Bame - Foto 4
reteteculinare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu