Pagini

marți, 22 februarie 2011

Ghiveci calugaresc


Ingrediente:

6 cartofi taiati cuburi
2 morcovi taiati rondele
2 ardei grasi taiati cuburi
1 vanata taiata cuburi
3 cepe taiate marunt
250 ml. suc de rosii mai gros
100 ml. ulei
150 gr. mazare 
150 gr. fasole verde
1 mar taiat 
3-4 catei usturoi
sare, piper, foi de dafin, verdeata taiata marunt

Preparare:

Intr-o cratita mare se pune tot uleiul, se adauga ceapa, morcovul, ardeii si se calesc pe foc mic 3-4 min. se pun si cartofii, se mai lasa inca 5 min.

Adaugam restul legumelor ( mazarea, fasolea, vanata), marul, foile de dafin, sare piper si 500ml. apa calda , amestecam sa se omogenizeze bine toate. Acoperim cratita cu un capac si lasam la foc mic 30 min.

Nu amestecam cu lingura in mancare, pentru a nu se sfarama legumele...rasucim cratita, in stanga si in dreapta..ca la sarmale.

Luam apoi capacul , adaugam sucul de rosii, usturoiul taiat marunt (sau presat/zdrobit), si dam la cuptor pentru 25-30min. cu focul mic.

Este gata cand sosul a scazut suficient. 
Timp Preparare: nementionat 
Complexitate: redusa

Imagini Preparare:

  • Ghiveci calugaresc - Foto 1
  • Ghiveci calugaresc - Foto 2
  • Ghiveci calugaresc - Foto 3
  • Ghiveci calugaresc - Foto 4
  • Ghiveci calugaresc - Foto 5
  • Ghiveci calugaresc - Foto 6
  • Ghiveci calugaresc - Foto 7
  • Ghiveci calugaresc - Foto 8
reteteculinare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu