Ingrediente:
250 g. fasole,
200 g. ciuperci (manatarci sau hribi),
2-4 cepe,
1 morcov,
1 patrunjel,
1 pastarnac,
sare,
1 litru bors
200 g. ciuperci (manatarci sau hribi),
2-4 cepe,
1 morcov,
1 patrunjel,
1 pastarnac,
sare,
1 litru bors
Preparare:
Manatarcile sau hribii se spala de cu seara in apa rece si se pun la muiat pina a doua zi cu apa calduta. Fasolea se alege, se spala si se pune de asemenea la muiat tot din ajun. A doua zi se pune la fiert fasolea, se lasa sa dea un clocot si se schimba apa cu alta tot fierbinte; ceapa si zarzavatul taiate marunt precum si sarea se adauga numai dupa ce fasolea a fiert pe jumatate. Se scot manatarcile din apa in care s-au muiat, se spala bine cu apa rece, se taie felii subtiri si se pun la fiert cu apa in care s-au muiat, strecurata printr-o cirpa curata. Cind si fasolea si manatarcile sint fierte, se pun in acelasi vas, se adauga borsul potrivindu-se de acru, si se mai lasa sa clocoteasca.
Timp Preparare: 1 h 20 '
Complexitate: medie
Complexitate: medie
reteteculinare
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu