sâmbătă, 19 februarie 2011

Biscuiti cu Glazura


Ingrediente:


Pentru circa 24 buc :
-1 3/4 cana faina
-1 cana zahar pudra
-1/2 cana unt nesarat, moale
-3/4 cana cacao
-1/2 cana lapte
-1 ou
-1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
-1/2 lingurita zeama de lamaie
-1/2 lingurita sare
-1 lingurita esenta de vanilie
-12 bucati jeleuri gumate/ marshmallow mari, taiate in doua pe orizontala


Glazura:
-2 cani zahar pudra
-1/2 cana cacao
-1/4 cana lapte
-4 linguri unt nesarat, topit si racit
-1/4 lingurita esenta de vanilie


Preparare:



Preancalziti cuptorul la 190 grade.

Amestecati intr-un bol faina cernuta impreuna cu cacaua, sarea si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.

Separat, frecati untul cu zaharul pana se spumeaza, albeste si zaharul este topit (circa 2-3 min cu mixerul). Adaugati pe rand si mixati de fiecare data oul, laptele, esenta de vanilie, pana se combina. Nu va alarmati daca are aspect usor branzos. Inglobati apoi amestecul cu faina si cacao si omogenizati energic.

Puneti mici gramajoare din compozitie, cu distante destul de mari intre ele (aprox 5 cm), pe hartia de copt neunsa, in tava, folosindu-va de o lingura de portionat inghetata.

Dati la cuptorul incins bine, la foc potrivit, aproximativ 10-12 min, sau pana ce biscuitii incep sa se lateasca si sa se intareasca.

Intre timp, taiati marshmallow-ul. Scoateti repede tava din cuptor, puneti prin apasare usoara, in centrul fiecarui biscuit, cate 1/2 marshmallow si dati din nou la cuptor, pentru inca 2-3 min sau pana ce jeleurile incep sa se topeasca.

Scoateti tava din cuptor si imediat si biscuitii din tava si lasati-i sa se raceasca complet pe un gratar de sarma.

Glazurati-i apoi, intinzand pe fiecare circa 1 lingura de glazura, astfel ca jeleul si partea superioara a biscuitului sa fie complet si generos acoperit.

Glazura:
Bateti bine cu mixerul, pana la omogenizare completa, zaharul amestecat initial cu cacao, cu untul topit si racit, apoi turnati pe rand, laptele si esenta, amestecand in continuare.
Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa

Imagini Preparare:


  • Biscuiti cu Glazura - Foto 1
  •  
  • Biscuiti cu Glazura - Foto 2
  •  
  • Biscuiti cu Glazura - Foto 3
  • Biscuiti cu Glazura - Foto 4
  •  
  • Biscuiti cu Glazura - Foto 5
  •  
  • Biscuiti cu Glazura - Foto 6
  • Biscuiti cu Glazura - Foto 7
  •  
  • Biscuiti cu Glazura - Foto 8
  •  
  • Biscuiti cu Glazura - Foto 9
  • Biscuiti cu Glazura - Foto 10
  •  
  • Biscuiti cu Glazura - Foto 11
  •  
  • Biscuiti cu Glazura - Foto 12
  • Biscuiti cu Glazura - Foto 13
  •  
  • Biscuiti cu Glazura - Foto 14
  •  
  • Biscuiti cu Glazura - Foto 15
  • Biscuiti cu Glazura - Foto 16
  •  
  • Biscuiti cu Glazura - Foto 17
  •  
  • Biscuiti cu Glazura - Foto 18
  • Biscuiti cu Glazura - Foto 19reteteculinare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu